Dextüra

dextüra že od 70 -ih let prejšnjega stoletja proizvaja LE bela vrata z lakom SUPERLAK. Ta lak je namreč okolju prijazen, barvno obstojen in hkrati tudi izredno trpežen, s čimer je zagotovljena dolga življenjska doba dextüra vrat. Tako so v številnih domovih v Nemčiji, Franciji in državah Beneluksa še danes vgrajena vrata iz samih začetkov dextüra proizvodnje, ki so brez težav preživela več desetletij stalne uporabe.

V proizvodnji uporabljajo  lak na vodni osnovi (brez razredčil) in FSC preverjene proizvode. Pri tem je pomemben podatek, da je Dextüra že leta 2005 med prvimi podjetji v industriji vrat dobila certifikat FSC – Forest Stewardship Council za vratna krila, v letu 2008 pa so certifikat pridobili tudi za podboje.S tem certifikatom zagotavljajo, da so vsi materiali ekološko neoporečni. Izdelki, ki zadoščajo kriterijem certifikata FSC, so jasno označeni.

Lastnosti  Superlak tehnologije lakiranja

Kratice EPC pomenijo Electron Polymer Coating. Gre za poseben postopek utrjevanja, s katerim dobijo vrata unikatno, izjemno odporno, kvalitetno površino.

  • Edinstven lakirni sistem, ki je 100% brez razredčil.
  • Največja energetska učinkovitost
  • EPC lakirni sistem ima najvišjo fleksibilnost, tako v stopnji sijaja, barvnega tona kot tudi v 3D načinu lakiranja.
  • EPC je najtrši lakirni sistem (laboratorijski testi to dokazujejo).
  • EPC tehnologija ima konkurenčne prednosti in je neprimerljiva.

Postopek EPC-lakiranja je izveden v treh korakih:

1.      Nanos osnovne barve z vlivanjem / valjanjem

2.      Moker nanos osnovne barve

3.      Končni premaz z  Superlak-om.

Temu sledi utrditev z elektronskimi žarki v 0,10 sekunde, zaradi česar tudi ni potrebna uporabna razredčil.  Vrata vsebujejo cca. 90g/m2 laka.

Odgovori na pogosta vprašanja o dextüra vratih:

Ali ni tako trpežen lak tudi škodljiv?

Absolutno ne. Superlak je 100% brez topil in emisij. Zato ni škodljiv ne ljudem, ki z lakom Superlak živijo niti okolju, v katerem se vrata proizvajajo.

Ali obstajajo podobni lakirni sistemi?

Superlak je edini sistem lakiranja, ki je popolnoma brez topil in emisij ter hkrati tako trpežen in dolgotrajen. dextüra je namreć razvoj unikatnega lakirnega sistema že v 70.letih prejšnjega stoletja vzela v svoje roke in je bila prva, ki je v proizvodnji notranjih vrat uporabila ta okolju in ljudem prijazen lakirni sistem.

Zakaj je ta lak tako poseben?

Zaradi več lastnosti. Lak je odporen na praske, vzdrži poslikave s kemičnim, navadnim svinčnikom in flomastri, se upora žogam in trkom z igralnimi avtomobilčki in prenaša tudi sokove, čokolado in sladoled.

In kako se ta vrata čistijo?

Presenetljivo lahko. Male, vsakodnevne madeže od, na primer, čokolade ali prstnih odtisov, preprosto obrišete z vlažno krpo. Sledovi kemičnega svinčnika se bodo najlažje odstranili z radirko. Medtem ko za slikarske mojstrovine s flomastri uporabite odstranjevalec laka za nohte in vrata bodo zopet kot nova.

Ali je Superlak tudi barvno obstojen?

Pravzaprav je ekstremno barvno obstojen. Tudi če so vrata izpostavljena intenzivni sončni svetlobi, se ne obarvajo. Porumenelih vrat, kar se rado zgodi pri drugih belih lakirnih sistemih, pri dextüri ni.

Katera dextüra vrata so lakirana z lakirnim sistemom Superlak?

Vse serije dextüra vrat in vsi modeli so 100% lakirani z lakom Superlak. Utori so perfektno pokriti, TO pomeni veliko zadovoljstvo za oči, leta in leta. Tudi gladka vrata so proizvedene le z uporabo Superlak lakirnega sistema. Prav tako funkcijska vrata, kot na primer, zvočno izolacijska, protivlomna ali protipožarna.

Hausstil,_Menschen,_Besprechung_2_72dpi_1280x1203px_E
Ste vedeli

Proizvajalci

Smo zastopniki vodilnih nemških proizvajalcev – specialistov notranjih vrat.

logo2
logo3
blanke-bw1