Sprinz

Nemško podjetje SPRINZ je vodilni nemški proizvajalec steklenih vrat in okovja za steklena vrata. Na trgu so prisotni že več kot 120 let.

Pri površinski obdelavi stekla uporablja SPRINZ izključno steklokeramični sitotisk ali digitalni tisk.  Prednost steklokeramičnega tiska je v zaprtosti površine (zaprte pore), pod katero so barve popolnoma zaščitene. Drugače kot pri jedkanem – satinato, peskanem ali lakiranem steklu so keramične barve pri sito- ali digitalnem tisku odporne na maščobo in madeže,  steklene površine pa so zaradi enostavnega čiščenja veliko bolj higienične in so poleg tega tudi odporne na praske.

Steklena vrata s sitotiskom (vžgane keramične barve)

Vsa steklena vrata z motivi so garantirano proizvedena s postopkom sitotiska. In sicer so barvni toni na steklenih vratih natiskani  z uporabo steklokeramičnega sitotiska, pri katerem se keramične barve vžgejo v površino stekla. Pri tem lahko motiv vsebuje kar štiri različne barve. Keramične barve so izredno odporne na sončno svetlobo, vlago in toploto v bivalnih  prostorih (3 letna SPRINZ garancija). Trdnost keramičnega sitotiska je potrjena z  Eriksonovim testom (dosežena vrednost  je več kot 16 Newtonmeter), kljub tem je potrebno preprečiti vsake mehanske poškodbe.  Pri čiščenju in vzdrževanju prosimo upoštevajte SPRINZ navodila za čiščenje.

Vrste obdelave stekla:

Peskanje

Steklo je pod visokim pritiskom obdelano s kremenovim peskom. Steklena površina ima odprte pore in je tako zelo občutljiva na madeže.

Jedkanje – satiniranje

Steklo, ki ima s kemijskim postopkom (nanos kisline) delno ali v celoti matirano površino. Steklena površina ima odprte pore in je tako zelo občutjiva na madeže.

Steklokeramični sitotisk – SPRINZ

Keramične barve so preko sita nanesene na steklo in vžgane v steklo. Steklena površina je zaprta, barva je zaščitena v steklu, neobčutljiva na madeže in omogoča enostavno čiščenje.

Vzdrževanje / čiščenje steklenih površin

Površinska obdelava stekla / način čiščenja

Steklokeramični sitotisk in digitalni tisk

Jedkanje – satiniranje stekla

Peskanje stekla

Krpa za prah

Da

Da

Da

Destilirana voda

Da

Da

odvisno**

Vodovodna voda

Da

odvisno*

Ne

Čistilo za steklo

Da

Da

Ne

Milo

Da

Ne

Ne

Čistilni bencin

Da

Ne

Ne

Aceton

Da

Ne

Ne

Ceranfeld čistilo

Da

Ne

Ne

* odvisno od trdote vode
** odvisno od debeline zrn pri peskanju

3 letna garancija na notranja steklena vrata s steklokeramičnim sitotiskom in okovje SPRINZ

  • Ob upoštevanju navodil za čiščenje se lahko s steklene površine  hitro in brez ostankov odstranijo vsi organski madeži. Pri tem se motiv ne spremeni ali poškoduje.
  • Keramične barve, ki so  pri sitotisku vžgane v površino stekla,  so trajne in neobčutljive na toploto in vlago v prostoru

Proizvajalci

Smo zastopniki vodilnih nemških proizvajalcev – specialistov notranjih vrat.

logo2
logo3
blanke-bw1